Hjemmebryggfestival 2018

Det gode øls klubbs hjemmebryggfestival har 10-års jubileum i år!

Vi endrer årstid for festivalen, og trekker oss litt ut av bykjernen, siden Austmann tilbyr oss å holde festivalen i deres nye lokaler på Sluppen. Hurra! Festivalen holdes som vanlig i helg, på en lørdag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær. Hjemmebryggere av alle slag inviteres til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Bryggere som stiller med øl trenger ikke å være medlem av Det gode øls klubb.

Når: Lørdag 20. oktober 2018 kl.17:00
Hvor: I Austmanns nye lokaler på Sluppen: Sluppenvegen 10, Trondheim

Hvor mange øl?

Det er i utgangspunktet en begrensning på to påmeldte øl pr. bryggeri. Dette er for å sikre at alle hjemmebryggerne skal ha mulighet til å få plass. I uka før påmeldingsfristen vil det vurderes om det skal inviteres til å stille med flere øl.

Imidlertid: Dersom (minst) ett av ølene er under 3,5% kan man stille med 3 øl.

Hvor mye øl?

Minst 5 liter av hvert øl bør stilles til rådighet for å kunne delta i konkurransen – av hensyn til at flest mulig får mulighet til å smake på dette. Dette er ikke et formelt krav, kun rådgivende.

Hvordan melde seg på?

Husk tidligpremie! De som melder på sitt bryggeri før 1. september vil få ett gratis ølklubbglass, fritt valgt mellom “tulip” pintglass og halfpint festivalglass. Detaljer om øl(ene) trenger likevel ikke sendes inn før den ordinære påmeldingsfristen 17. oktober.

Påmelding skjer online – se http://www.velsmakt.no/festival/HBF2018/

I første omgang holder det å legge inn informasjon om bryggeri, kontaktperson og epost/telefon, men resten av informasjonen må være registrert innen endelig påmeldingsfrist 17. oktober. Det vil komme epost med informasjon om hvordan dette gjøres når man har meldt seg på.

Hvilke klasser blir premiert?

Publikum vil være dommere og prisene det kjempes om er som følger:

  • Beste lyse øl
  • Beste mørke øl
  • Særeste opplevelse
  • Typeriktigste øl
  • Beste øl under 3,5% (ABV)
  • Nytt av i år er prisen for “Beste nykommer”.

Hvilke premier kjemper vi om?

Det blir 3 premier i hver kategori, i tillegg til diplomet:

  1. premie: Gavekort kr. 1000
  2. premie: Gavekort kr. 600
  3. premie: Gavekort kr. 400

Alle gavekortene er fra Brewshop. Hurra! Tusen takk for det

Austmann stiller med hovedpremien, fullskala brygging og distribusjon. Hurra! og takk til dem også. Altså: Ett av ølene som har fått førstepremie vil bli plukket ut til å bli brygget hos Austmann.

 

Velkommen!

Leave a Reply