Arkiv

Hjemmebryggfestival 2022

Da er det snart tid for hjemmebryggfestival igjen. Festivalen holdes som vanlig i helg, på en lørdag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær.

Hjemmebryggere av alle slag er invitert til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Likeså inviteres alle ølinteresserte til en hyggelig aften med smaksprøver av et godt og variert ølutvalg.

Første mann til mølla gjelder både for billettkjøp for publikum og bryggeriregistrering for bryggere.

Når: Lørdag 10. september 2022 kl.17:00
Hvor: Lademoen Bydelshus, Østersunds gate 1, 7042 Trondheim
Billetter: Billetter til festivalen kjøpes online ( https://hjemmebrygg.hoopla.no/sales/event/hjemmebrygg2022
). Usolgte billetter selges i døra.

NB: Husk at du må være medlem i Det gode øls klubb for å komme inn på festivalen. Kjøp billett med medlemskap eller betal medlemskap på kr. 100 til 1503.08.85764 innen fredag 09.09.  (gjelder ikke bryggere som stiller med øl)

Velkommen!


Informasjon til hjemmebryggerne:

Sponsorer / samarbeid

I år som i fjor er vi så heldige å ha med både Brewshop og Gulating som sponser premier til de forskjellige kategoriene.
I tillegg har vi med Monkey Brew som vil brygge et vinnerøl på litt større skala enn vi hjemmebryggere er vant til.

Hvor mange øl?

Det er i utgangspunktet en begrensning på maks tre påmeldte øl pr. bryggeri. Dette er for å sikre at alle hjemmebryggerne skal ha mulighet til å få plass.
Dersom (minst) ett av ølene er butikkstyrke (under 4,7%) kan man stille med 4 øl.

Hvor mye øl?

Minst 5 liter av hvert øl bør stilles til rådighet for å kunne delta i konkurransen – av hensyn til at flest mulig får mulighet til å smake på dette. Dette er ikke et formelt krav, kun rådgivende.

Hvordan melde seg på?

Husk tidligpremie! De som melder på sitt bryggeri før 15. august vil få ett gratis ølklubbglass, fritt valgt mellom “tulip” pintglass og halfpint festivalglass. Detaljer om øl(ene) trenger likevel ikke sendes inn før den ordinære påmeldingsfristen 7. september.

Påmelding skjer online – se https://velsmakt.no/festival/hbf2022

I første omgang holder det å legge inn informasjon om bryggeri, kontaktperson og epost/telefon, men resten av informasjonen må være registrert innen endelig påmeldingsfrist 27. oktober. Det vil komme epost med informasjon om hvordan dette gjøres til de som melder seg på.

Rigging?

Det blir mulighet for å komme med utstyr og rigge til fredag kvelden før festivalen, og før festivalen på lørdag. Og mulighet for å rigge ned og hente utstyr søndag morgen etter festivalen. Mer detaljer om tidspunkt vil bli kommunisert til påmeldte bryggere.


Hvilke klasser blir premiert?

Bryggerne registerer ølene med en type fra norbryggs typedefinisjoner (https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/). Vi deler de grovt inn i 3 kategorier. I tillegg kommer en kategori for butikkstyrke øl som alle øl på eller under 4.7% stiller i. Og en kategori for det mest kreative ølet.

Inndeling av øltyper i de tre hovedkategoriene er som følger:
Lyst øl
1 Lys lager
3 Bock
4 Lys ale
6 India Pale Ale (IPA)
7 Hveteøl
9 Lys belgisk øl
Mørkt øl
2 Mørk lager
5 Mørk ale
8 Porter/stout
10 Mørk belgisk øl
Spesialøl/andre
11 Syrlig øl
12 Norske tradisjonsøl
13 Spesialøl


Hvilke premier kjemper vi om?

Det blir premier i form av gavekort i hver kategori. Som nevnt, sponset av Brewshop og Gulating.

Og den gjeveste premien blir som tradisjon tro, at Monkey Brew brygger ølet!
Denne premien er ikke knyttet til noen kategori, Monkey Brew kårer denne.

Velkommen!

Comments are closed.