Hjemmebryggfestival 2021

Det gikk ikke i fjor, men vi satser nå på å arrangerer hjemmebryggfestival nå i oktober. Festivalen holdes som vanlig i helg, på en lørdag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær.

Hjemmebryggere av alle slag er invitert til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Likeså inviteres alle ølinteresserte til en hyggelig aften med smaksprøver av et godt og variert ølutvalg.

Vi håper på å kunne gjennomføre en normal festival, men vi tar forbehold om at vi kanskje må tilpasse arrangementet etter eventuelle smittevernanbefalinger.

Første mann til mølla gjelder både for billettkjøp for publikum og bryggeriregistrering for bryggere. Vi starter med et noe begrenset antall billetter, men det kan fort endres til enten flere eller færre når det nærmer seg. Om vi blir nødt til å redusere blir det de som melder seg på / kjøper billett sist som dessverre ikke får stille / komme, og vi vil selvfølgelig refundere billetter om det skulle gå den veien.

Når: Lørdag 30. oktober 2021 kl.17:00
Hvor: Lademoen Bydelshus, Østersunds gate 1, 7042 Trondheim
Billetter: Billetter til festivalen kjøpes online ( https://hjemmebrygg.hoopla.no/sales/267201684 ). Usolgte billetter selges i døra.

NB: Husk at du må være medlem i Det gode øls klubb for å komme inn på festivalen. Kjøp billett med medlemskap eller betal medlemskap på kr. 100 til 1503.08.85764 innen fredag 29.10.  (gjelder ikke bryggere som stiller med øl)

Velkommen!


Informasjon til hjemmebryggerne:

Sponsorer / samarbeid

I år er vi så heldige å ha med både Brewshop og Gulating som sponser premier til de forskjellige kategoriene.
I tillegg har vi med Monkey Brew som vil brygge et vinnerøl på litt større skala enn vi hjemmebryggere er vant til.
Monkey Brew vil også ha et lite opplegg for bryggerne før vi åpner dørene for publikum.

Hvor mange øl?

Det er i utgangspunktet en begrensning på tre påmeldte øl pr. bryggeri. Dette er for å sikre at alle hjemmebryggerne skal ha mulighet til å få plass.
Dersom (minst) ett av ølene er butikkstyrke (under 4,7%) kan man stille med 4 øl.

Hvor mye øl?

Minst 5 liter av hvert øl bør stilles til rådighet for å kunne delta i konkurransen – av hensyn til at flest mulig får mulighet til å smake på dette. Dette er ikke et formelt krav, kun rådgivende.

Hvordan melde seg på?

Husk tidligpremie! De som melder på sitt bryggeri før 1. oktober vil få ett gratis ølklubbglass, fritt valgt mellom “tulip” pintglass og halfpint festivalglass. Detaljer om øl(ene) trenger likevel ikke sendes inn før den ordinære påmeldingsfristen 27. oktober.

Påmelding skjer online – se https://velsmakt.no/festival/hbf2021

I første omgang holder det å legge inn informasjon om bryggeri, kontaktperson og epost/telefon, men resten av informasjonen må være registrert innen endelig påmeldingsfrist 27. oktober. Det vil komme epost med informasjon om hvordan dette gjøres til de som melder seg på.


Hvilke klasser blir premiert?

Det blir litt endringer i kategoriene fra tidligere festivaler. Bryggerne registerer ølene med en type fra norbryggs typedefinisjoner (https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/). Vi deler de grovt inn i 3 kategorier. I tillegg kommer en kategori for butikkstyrke øl som alle øl på eller under 4.7% stiller i. Og en kategori for det mest kreative ølet.

Inndeling av øltyper i de tre hovedkategoriene er som følger:
Lyst øl
1 Lys lager
3 Bock
4 Lys ale
6 India Pale Ale (IPA)
7 Hveteøl
9 Lys belgisk øl
Mørkt øl
2 Mørk lager
5 Mørk ale
8 Porter/stout
10 Mørk belgisk øl
Spesialøl/andre
11 Syrlig øl
12 Norske tradisjonsøl
13 Spesialøl


Hvilke premier kjemper vi om?

Det blir premier i form av gavekort i hver kategori. Denne gang, som nevnt, sponset av Brewshop og Gulating.
Det er 3 premier i hver kategori, unntatt den for kreativitet hvor det kun er én premie.

Og den gjeveste premien blir som for to år siden, at Monkey Brew brygger ølet!
Denne premien er ikke knyttet til noen kategori, Monkey Brew kårer denne.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar