Arkiv

Hjemmebryggfestival 2019

Vi gjør som i fjor, og arrangerer hjemmebryggfestival nå i oktober. Festivalen holdes som vanlig i helg, på en lørdag, og vi håper å tiltrekke oss gjester fra fjern og nær, selv om vi ser at endelig invitasjon kommer litt sent denne gangen.

Hjemmebryggere av alle slag er invitert til å ta med seg sitt øl for en vennlig kappestrid om heder og ære. Likeså inviteres alle ølinteresserte til en hyggelig aften med smaksprøver av et godt og variert ølutvalg.

Når: Lørdag 26. oktober 2019 kl.17:00
Hvor: Lademoen Bydelshus, Østersunds gate 1, 7042 Trondheim
Billetter: Billetter til festivalen kan sikres online på hoopla (https://hjemmebrygg.hoopla.no/sales/hjemmebrygg2019). Usolgte billetter vil eventuelt være tilgjengelig i døra på dagen.

NB: Husk at du må være medlem i Det gode øls klubb for å komme inn på festivalen. Betal medlemsskap på kr. 100 til 1503.08.85764 innen fredag 25.10.

Velkommen!

Informasjon til hjemmebryggerne:

Hvor mange øl?

Det er i utgangspunktet en begrensning på to påmeldte øl pr. bryggeri. Dette er for å sikre at alle hjemmebryggerne skal ha mulighet til å få plass. I uka før påmeldingsfristen vil det vurderes om det skal inviteres til å stille med flere øl.

Imidlertid: Dersom (minst) ett av ølene er under 3,5% kan man stille med 3 øl.

Hvor mye øl?

Minst 5 liter av hvert øl bør stilles til rådighet for å kunne delta i konkurransen – av hensyn til at flest mulig får mulighet til å smake på dette. Dette er ikke et formelt krav, kun rådgivende.

Hvordan melde seg på?

Husk tidligpremie! De som melder på sitt bryggeri før 16. oktober vil få ett gratis ølklubbglass, fritt valgt mellom “tulip” pintglass og halfpint festivalglass. Detaljer om øl(ene) trenger likevel ikke sendes inn før den ordinære påmeldingsfristen 23. oktober.

Påmelding skjer online – se http://www.velsmakt.no/festival/HBF2019/

I første omgang holder det å legge inn informasjon om bryggeri, kontaktperson og epost/telefon, men resten av informasjonen må være registrert innen endelig påmeldingsfrist 23. oktober. Det vil komme epost med informasjon om hvordan dette gjøres når man har meldt seg på.

Hvilke klasser blir premiert?

Publikum vil være dommere og prisene det kjempes om er som følger:

  • Beste lyse øl
  • Beste mørke øl
  • Særeste opplevelse
  • Typeriktigste øl
  • Beste øl under 3,5% (ABV)
  • Beste nykommer

Hvilke premier kjemper vi om?

Vi vil komme tilbake til mer informasjon om premiering, men vi satser på å få til premiering i form av øl/brygge-relevante gavekort for 1. 2. og 3. plass i hver kategori.

Også håper vi at et av byens kjære bryggerier har lyst og kapasitet til å brygge et av vinnerølene i en litt større batch en vi hjemmebryggere er vant med.

Velkommen!

1 kommentar tilHjemmebryggfestival 2019

Legg igjen en kommentar